Rund en bier Potjie

  • Geplaatst op
  • 0
Rund en bier Potjie

Rund en Bier Potjie
Recept voor 4 personen
Nodig:

  • Potjie nummer 2
  • 1,5 kg rund vlees bv sukade of een brisket (borst)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien gesneden
  • 2 selderijstengels gesneden
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 4 knoflooktenen gekneusd
  • 500 ml bier : Bird of Prey van het Uiltje
  • 4 laurierbladeren
  • 4 takjes tijm
  • 500 ml runderbouillon
  • 50 gr tomaten puree
  • 2 wortels geschild en gesneden
  • 1 kg aardappels in grote stukken gesneden.
  • 1 kopje bloem

 

Laten gaan die Potjie.
Bereidingstijd ongeveer tussen 1 ½ en 2 uur.

  • Snijd het rund vlees in stukken 
  • Verhit de olie in de potjie en doe de ui en selderij erin
  • Als de ui begint te bruinen doe dan het vlees erin met de peper/zout en knoflook
  • Als het vlees de mooie bruine kleur heeft dan het bier erbij met de bloem, plaats de deksel zodat het vocht kan verdampen en het bier kan inkoken. Ongeveer 30 minuten
  • Doe nu de bouillon en de overige ingrediënten erbij en de aardappels als laatste, deksel erop en laten gaan niet te veel hitte en met een bubbel per seconde of 2. Niet roeren!
  • Als het vlees en de aardappels zacht zijn is het gereed. Je kan er voor kiezen wanneer het gerecht te veel is ingedikt, nog een kopje water toe te voegen 

 

Serveer het met een Bird of Prey van het Uitlje. Dit is een IPA met tropisch fruit karakter, fris en hoppig biertje.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »