Eendenborst met honing glazuur
- Geplaatst op
- 0
Recept Recept voor 4 personen Benodigdheden:
|
Zet het Braai rooster op de laagste stand, voeg een laagje kolen daar waar je de eendenborsten wil grillen maar niet te veel. Langzaam garen is het advies. Bereiding: Doe de ingrediënten voor de glazuur in een aluminium bakje en zet deze op het rooster van de braai. Zachtjes laten koken dus niet al te veel kooltjes onder het bakje en af toe roeren. Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen en snij het vel kruislings in. Bestrooi met vers gemalen peper en zout. Grill de eendenborst met vel naar onderen voor ongeveer 3-5 minuten. Het vel moet mooi bruin zijn. Als er vlammen ontstaan is dat voor heel even niet erg maar leg ze dan even op een koelere plaats op de braai totdat de vlammen zijn gedoofd. Dat gaat vanzelf dus niet met een plantenspuit in de weer gaan. Draai ze om en bestrijk de bovenkant met het glazuur. Doe dat 2x. Afhankelijk van de gewenste gaarheid 2-3 minuten voor medium rare (rose/rood). Haal de eendenborst van de braai, laat even rusten en snij dan het vlees overdwars in plakjes. |
Reacties
Wees de eerste om te reageren...