Braai poppers: zoete puntpaprika's met mozzarella, feta en bacon
- Geplaatst op
- Geplaatst in bijgerecht, braai, groente, kaas, varkensvlees
- 1
Op een braai (barbecue) is meer mogelijk dan alleen vlees grillen. In dit recept leggen we uit hoe je braai poppers maakt: zoete puntpaprika's gevuld met mozzarella en feta, omwikkeld met bacon. Een heerlijke combi van groente en vlees en een leuk bijgerecht bij je steak, lamstjops, kip of boerewors! Door te spelen met directe en indirecte hitte, krijg je een mooi gerechtje!
Recept voor 6 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Ingrediënten:
* 6 zoete puntpaprika's
* een handvol geraspte of verkruimelde mozzarella
* 1 blok feta
* een halve kop chilisaus of een andere zoetpittige saus
* 12 plakken spek/bacon
* 12 houten coctailprikkers
* Braai (barbecue) met matig kolenvuur, deels direct, deels indirect
Bereiding:
1. Snijd de puntpaprika's in tweeën over de lengte en haal de zaden eruit. Vul de helften met een theeleppel mozzarella en een plak feta en sprenkel er wat chilisaus over.
2. Wikkel de bacon rond de stukken paprika, zodat de kaas/feta er niet meer uit kan vallen. Zet de bacon vast met een prikker.
3. Braai de 'open' kanten van de paprikastukken als eerste, totdat de bacon knapperig is. Nu draai je de paprikastukken snel om; let op dat de kaas er niet uit valt of druipt. Braai ook de onderkant totdat de bacon knapperig is.
4. Verplaats de paprikastukken nu naar het indirecte gedeelte van de grill en verhit de paprikastukken nog een paar minuten, totdat ze zacht zijn, de bacon rondom bruin en de kaas mooi gesmolten is.
Bron: 24food.com
Lijkt me heel lekker maar ik heb geen braai. Kan het ook in de grillpan? En hoe?